Fredagstema

november 26, 2010

Välkommen kära adventshelg! Det poppar upp fler och fler adventsljusstakar i fönstren runt omkring och mysfaktorn stiger. Jag tackar Musikanta för roliga fredagsteman! I dag avslutar hon med att välja temat Vad jag samlade på när jag var liten. Jag samlade faktiskt inte på något särskilt vad jag minns. Ett tag var jag förtjust i stenar och kunde plocka in fickorna fulla med grus, till mammas och pappas förtret förmodligen… Ett tag i min strålande ungdom var jag väldigt förtjust i delfiner och hade en liten samling. Trots att jag fortfarande tycker at delfinen är ett väldigt vackert djur så har jag bara min mjuka delfin kvar. Den heter Rikard för det var en pojk som heter så som vann den till mig på Skara Sommarland =)

Just nu samlar vi på tomma toa- och hushållspappersrullar för i helgen ska vi göra smällkarameller. Jag känner hur julpysslet tagit över min kropp och jag söker efter nya godisrecept och roliga saker.

Man kan samla på sig saker helt ofrivilligt har jag märkt. Sådana här konstiga saker i ansiktet exempelvis. Jag förstår inte hur de hamnar där =)

Sådana här samlas också under min säng, jag kan inte förstå det heller….

Det viktigaste och det enda som egentligen betyder något är väl de glada minnen och härliga skratt man samlat på sig. De tar ju inte ens upp någon plats i skåpen! =) Jag tar gärna över fredagstemat snart men kanske inte i december. Både jul- och nyårsafton ligger på fredagar så det kanske blir lite fattigt med inlägg bland julklappar och raketer.
Ha en underbar helg!

Annonser

6 Responses to “Fredagstema”

 1. Karin Eklund Says:

  Mycket klokt att samla på sig glada minnen.
  Rynkor och dammtussar kommer ju ändå:D.
  Du kan väl visa dina smällkarameller när du har dem klara?

  Nyfiken i en struthälsningar
  från Karin som önskar en fin första advent!

 2. Annika Says:

  Haha, där fick du till med knorr!! Roligt med skrattrynkorna! OCH rynkorna kommer vare sig man vill eller inte…suck…
  dammtussar…ännu en suck…
  Glada minnen är ju verkligen perfekt att samla på!!
  Kram!!!


 3. Hoho så roligt!! Underbar tolkning. Samla på rynkor har jag inte ens begripit att jag gör.. Men toa och hushållsrullar har jag sparat tusentals genom åren, så är det i kommunal barnomsorg:-))

 4. Anna (Sthlm) Says:

  Rolig du är! Jag samlar envist på både de där strecken och ludd!

  Tur att man aldrig får ont om utrymmet i minnet! Sedan kanske det blir svårare att plocka ner det från minneshyllorna när man är gammal men det är så det är!

 5. Lotta Says:

  Skrattrynkor ska man ha många, tycker jag!!!

 6. Ulle Says:

  Delfinen Rikard är bedårande – men de var ju väldigt synd att Vi inte fick fler delfiner , konstigt påhitt av den där Bert , Skara-Bert alltså 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: