Fredagstema

november 12, 2010

Musikanta har kort och gott döpt dagens fredagstema till Upp och ner. Spännande och svårt! Jag gissar på att vi kommer få se många fredagsbloggare som visar bilder på sina små kottar när de befinner sig upp och ner så här är mitt bidrag =)

Att vara upp och ner rent fysiskt är ingenting för mig, jag är för gammal =) Jag klarar inte av berg och dalbanor som går upp och ner, det är läskigt ju! På Liseberg kom det en berg och dalbana som hette Loopen, detta var nog tidigt 80-tal skulle jag tro. Då var det jättecoolt för man åkt ju upp och ner. Idag är det ingenting…Jag vill minnas att jag åkte den där loopen en gång och tyckte inte om det. Däremot blir jag lite nostalgisk av denna bild från 1986. Ni som varit mycket på Liseberg känner säkert igen både tåget, flaggorna och namnet…

Jag tänker även på Australien då jag reflekterar över dagens tema. Jag vet inte om jag har någon direkt längtan just dit även om det hade varit kul så klart. Däremot bara måste jag komma till Bora Bora innan jag dör och då gärna ligga här…

En mycket, mycket viktigare sak är Rädda barnens kampanj om hur världen är upp och ner. Vi kan använda massa pengar i krig samtidigt som barn svälter eller dör av ett myggbett. Fy, det är helt fruktansvärt! Jag brukar alltid tänka lite extra på sådana saker runt jul när jag inser hur mycket vi har, hur mycket vi spenderar och hur lite andra har. Under några år har jag varit med i Hoppets Stjärnas julkampanj där man antingen gör iordning ett eget julpaket eller sätter in 250:- och låter organisationen göra det. Visst är det en bra sak att kunna bidra med så lite för att någon annan ska få en bättre jul? Här kan man vara med! Jag och Elin ska packa iordning ett paket med lite kläder, målargrejer, julpynt, kex och sådant och skicka till en flicka i hennes ålder som definitivt inte har det lika bra som Elin har.

Ha en riktigt trevlig helg!

Annonser

11 Responses to “Fredagstema”

 1. Christel Says:

  Jag åkte loopen elva gånger i sträck när den var ny. Men nu skulle jag inte sätta mig i den igen…
  Mysigt att ge bort julgåvor, jag känner inte att jag har tid att göra såna paket men brukar skänka pengar och har till och med lärt barnen att göra det. 🙂

 2. Nilla Says:

  Australien och uppochnervända barn, där tänkte vi lika 🙂 Loopen har jag åkt! Jag gillade berg- och dalbanor förr, men inte längre. Sedan jag blev mamma är jag så mycket fegare vad det gäller sådant. Jag leker gärna med barnen och så däremot, men i karusellerna får deras pappa följa med… 🙂 Ha en fin helg.

 3. Annika Says:

  Bergådal banor ÄR läskiga, och att hänga upp och ner i dem är ju skitläskligt…
  Nej tack…
  Bora-Bora och Australien står på listan vad jag vill se innan jag dör precis som för dig.
  Underbart.
  Ha en fin helg.
  Kram!!!

 4. saltistjejen Says:

  Å TACK för tipset om Hoppets Stjärna!!! Tror att jag kanske ska göra i ordning ett paket tillsammans med lilla E så att hon får vara med och skicka. Det är ju annars väldigt mycket sk välgörenhet här just nu. Den här tiden på året doneras det mängder till olika organisationer här. I USA är det ju stort detta med donations. Vi samlar alltid in mat på dagis som skickas till barnfamiljer som inte har det så bra. Man kan donera när man handlar. Ofta 1-5 dollar eller så brukar folk ge. Såhär års är det ofta just till organisationer som ”feed america” eller andra hjälporganisationer som ger mat och annat till familjer här i landet som inte har så bra ställt. Eller till hemlösa. Många ger så att de här personerna kan få lite extra mat på Thanksgiving och under julen.
  Kram!!

 5. Karin Says:

  Du tar upp en viktig sak när du nämner det paradoxala i världsbilden när det gäller just barn. Bra tänk:)

 6. Lotta Says:

  Ett jättefint inlägg! Och jag älskar bilden på den upp-och-nedvända kotten 🙂

 7. Lindha Says:

  Usch..det där med bergådalbanan har jag lämnat bakom mig med. Det var i och för sig många år sedan men det verkar som de allra flesta slutar åka just den attraktionen när man blir äldre.
  Så bra tips på att hjälpa andra människor du tagit upp också, för visst ska man försöka hjälpa till när man kan..Ha en bra vecka!

 8. Karin Eklund Says:

  Ett bra initiativ av dig att dela med sig till andra via Hoppets stjärna. Vi har det bra i Norden på de flesta sätt och har råd att göra det lilla som kan betyda det stora för någon annan.
  Fint inlägg.)

 9. Musikanta Says:

  Håller med Lotta om att det var ett fint inlägg. Berg-och-dalbana åkte jag en gång när vi var på skolresa till Gröna Lund och sedan aldrig mer! Jag har sällan varit så rädd.

  Så fint initiativ av Hoppets Stjärna att göra julpaket – då vet man ju att hjälpen i alla fall kommer till nytta och glädje. Kanske känns det inte alltid så när man skänker pengar…
  Ha en fortsatt skön helg önskar Musikanta

 10. Anna (Sthlm) Says:

  Jag åkte Loopen den enda gången jag faktiskt varit på Liseberg – det var under Gothia Cup 1990 eller 1991 🙂 Finns den kvar?

  Bora Bora är ett av de ställena vi funderar på för en framtida bröllopsresa.

  Bra att du tar upp Rädda barnens kampanj. Upp och ner är ett bra namn/tema.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: