Fredagstema

oktober 22, 2010

Pettas är minsann en klurig dam med många svåra teman. När tystnad dödar är temat för dagen. Det allra första jag tänkte på, som småbarnsförälder, är hur skönt det är med tystnad, hur man kan sakna det. Sedan tänker jag på att det faktiskt finns många tillfällen då tystnad är jobbigt, pinsamt och obekvämt. Vem har inte varit på någon slags dejt när man upptäcker att man inte vet vad man ska säga?? Gud så jobbigt! Som tur var hände detta inte när jag träffade min man. Det var faktiskt som om vi känt varandra länge. Vi förstod varandras skämt, hade samma värderingar och gillade samma musik. Kanske är det då man vet att man träffat rätt.

Ett annat tillfälle då tystnad är hemskt jobbig är när man sitter på möte med arbetskamrater och försöker se intresserad och kunnig ut. Så blir det alldeles tyst och man hör sin egen mage kurra. Det tycker jag är jobbigt! Egentligen vet jag inte varför eftersom lite kurr i magen varken är ovanligt eller konstigt.

Jag vill poängtera att magen på bilden inte är min men jag hade verkligen inte haft någonting emot om den vore det =)

Som sagt, jag kan faktiskt tänka på betydligt mer tillfällen då tystnaden är bättre än motsatsen. Tänk bara att vakna upp utan att höra en enda bil, en enda människa som pratar och bara känna lugnet. Så skönt! Om vi nu bestämmer oss för at behålla sommarstugan (vi har lite andra planer kanske) så är det väl just lugnet vi vill åt. Varvat med grillkvällar med vänner så klart, men just det här morgonlugnet, att blicka ut över havet och inte se massa andra bilar och hus. Ungefär så här.

Hoppas att ni andra får en skön helg och läs gärna fler fredagsbloggare under menyn Fredagstema.

Annonser

6 Responses to “Fredagstema”

 1. Karin Eklund Says:

  Hej,
  ett bra inslag från en annan synvinkel om tystnad som dödar eller precis tvärtom.
  Njut av fredagen!

 2. Nilla Says:

  Ja, som småbarnsförälder njuter man gärna av tystnad och lugn, men lagom är bäst såklart!

 3. Taina Says:

  Hahahaha, skrattade lite åt den kurrande magen på mötet. DET har jag också känt ett antal ggr och det är ju hur normalt som helst kan man tycka.

  Pinsamt med tystnad vid dejt. Kollade in ett avsnitt av Bonde söker fru på webTV där de speeddejtar och där är det verkligen TYST emellanåt!

  Hoppas du får en fin helg!

 4. Annika Says:

  Knepigt, sa Bull..
  Men du fick till det.
  Skriver under på allt du skriver.
  Kurrande magen, inte minst. Fniss!!
  Japp, tystnad på dejter är verkligen så jobbig. TUR att man inte dejtar längre, puuust….
  Kram!!!

 5. maisoui Says:

  Det här med kurrande ljud från magen är verkligen inte roligt! Jag var på en konferens en gång och min mage hördes hela tiden. Gud, jag minns fortfarande hur jäkla pinsamt det var. Fruktansvärt!

 6. Anna (Sthlm) Says:

  Ja, varför skäms man över en kurrande mage?! Säkert för att hunger i sig är lite pinsamt, lite att man äta balanserat och inte bli hungrig för då kanske det betyder att man är ett matvrak som måste äta hela tiden 🙂

  Jag ska njuta ordentligt av tystnaden hemma nu de sista månaderna innan bebisen tittar ut! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: