Den långa resan hem…

juni 27, 2010

De flesta trodde att vi skulle åka hem i fredags men vi bokade om resan eftersom det fanns en person vi gärna ville träffa här hemma. Alltså skulle vi åka på onsdag morgon och ta tåget från Avignon i Frankrike. På tisdag eftermiddag fick vi ett sms som informerade att Frankrike hade tågstrejk och att vi skulle behöva ta oss till Tyska gränsen. Två timmar senare hade vi kastat ner våra prylar, bokat om vårt hotell och satt i bilen. Vi var framme vid midnatt och mycket glada för att vi har snälla och tåliga barn. Det var ju bara att boka en hotellnatt till i Frankrike där vi hamnade på ett jättemysigt hotell på landsbygden där alla gäster bodde i egna små hus med uteplatser.

I Frankrike gjorde vi några små avstickare. Bland annat till en liten pittoresk by som heter Agde där onsdagens loppmarknad var i full gång. De som sålde saker stod och drack rosévin och folk satt på serveringarna och åt musslor. Väldigt franskt alltså! Denna bild är tagen på det lilla torget där vi satt och åt.

Dagen efter tog vi oss genom Frankrike och Schweiz som egentligen förtjänar ett eget inlägg. Vad vackert det var där! Vi stannade på  McDonald högt upp i bergen.

Vi skulle definitivt kunna tänka oss att åka tillbaka och titta mer på de underbara små byarna och den vackra naturen! Glassen i Schweiz var inte heller dum! =)

När vi sent på kvällen nådde tågstationen (tåget skulle gå vid midnatt) fick vi nästa roliga överraskning. Eftersom Italien också bestämt sig för att strejka och vårt tåg skulle avgå därifrån så var det alltså också inställt. Gissa hur glad man är när man får den nyheten klockan 22 med två griniga barn i bilen? Jaja, vad hade vi för val…Det var bara att köra vidare. vi körde till midnatt ungefär då vi tog in på ett Holiday Inn på vägen. Sedan satt vi i bilen hela midsommarafton också. Vad skönt det var när vi äntligen kom fram till Kiel och gick på båten!! Vi hade beställt buffé och hade små blomsterkransar till barnen.

Nicke Nyfiken stod för barnunderhållningen så det blev lite ringdans dagen till ära. Nu är vi hemma och ser fram emot två lediga månader till med familj, vänner och Västkust!

4 Responses to “Den långa resan hem…”

 1. Maya Says:

  Välkomna hem till Svea Rike! 🙂

  Vilken pärs hem, men tur att Ni verkar haft lite mysigt iallafall. Schweiz ÄR fint!

  Må gott och sköt om Er!

  *Många kramar från oss*

 2. Anna (Sthlm) Says:

  Vilken blick/min på sista fotot! 🙂 Jobbig resa men ni hann ju se lite i alla fall!

 3. Annika Says:

  Skönt att ni hann hem!

 4. maisoui Says:

  Jag är så glad att ni var hemma och tog emot oss! Det var härligt att se er på Landvetter tillsammans med alla goa vänner och familj. Tack för att ni kämpade er igenom hela Europa.

  Massor av pussar och kramar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: