Fredagstema och lite annat

april 30, 2010

I dag är det Tainas sista dag som ordförande för det kära fredagstemat. Tack för kluriga, roliga och intressanta ämnen under april! Som en allra sista utmaning klurar hon till det för oss med ett roligt inlägg som heter Gud, sååå pinsamt! Själv gör jag aldrig bort mig men det ska bli roligt att läsa vad alla andra gjort =) Jooo, det är väl klart att jag gör bort mig, vem gör inte det? Något av mitt livs mest pinsamma ögonblick var när jag råkade spela volleyboll lite snett på gymnastiken i lågstadiet och vips var läraren ett par glasögon fattigare. Bollsinne har jag aldrig haft…Pinsamt kan det också bli när det gärna flyger könsord ur min mun på offentliga platser. Hejda mig kan jag inte heller…Tyvärr har jag inga illustrationer till detta, eller det kanske är lika bra det i och för sig. Jag kan samtidigt berätta att jag inte kommer skriva mer fredagstema förrän efter semestern och snart är det min tur att vara ordförande känner jag. Förra året hade vi ”stängt” under sommaren så det blir väl i september då. Men naturligtvis kommer jag äckla er med lite Spanienbilder då och då =)

Annars kan jag meddela att vi åker på semester om sex dagar. Det är ju läskigt nära! Tänk att man längtar och väntar och nu är det äntligen dags att börja packa! Man märker hur mycket svårare det är att planera för en långresa med småbarn. Det ska packas välling och blöjor och gud bevare oss väl om gröten tar slut…

Sist men inte minst tänker jag dela med mig av en lattemorsas vardag. En stund på ett fik när lillan sover med utsikt över Göteborgs vackra universitet…

En stunds beundran för att hon kan dra av sig sin egen strumpa…

En liten stund för sig själv med en Smuggler (varm choklad, grädde och mintlikör) när det äntligen blir tyst på kvällen…

Ja, det är väl ungefär så dagarna ser ut förutom att det inte dricks Smuggler varje dag direkt =). Nu önskar jag er en riktigt härlig Valborgshelg och det ska bli roligt att läsa om alla pinsamheter hos er andra!

11 Responses to “Fredagstema och lite annat”

 1. Jen Says:

  Perfa att vara lattemamma i världens bästa stad… Tja grodor hoppar det ur min mun med och tyvärr könsrelaterade allt för ofta.. Man borde kunna köpa ett filter för detta. Ha en trevlig Valborg!

 2. Karin Says:

  Göteborg! Så kul! Jag tycker om den staden och dess människor och ev. så flyttar min son dit också, så snart han har hittat en lägenhet där. Dottern har studerat där och därför har jag varit där några gånger.
  En skön semester önskas och så ser jag framemot att få läsa ditt fredagstema i höst.
  För övrigt är det gott med latte, Lattemormor som jag är:)

 3. HeLena Says:

  Då jag arbetar i en offentlig miljö har jag lärt mig att säga annat än ”fula ord”, GURKA!! är bra till exempel…. men visst hoppar det grodor, både här och där emellanåt.

  Jag hoppas ni får en underbar semester!

  Latte är alltid gott, har aldrig smakat smuggler men ska iväg på kryssning i maj, då!!
  På återläsande!!

 4. Fröken Anki Says:

  hihi, det där hände våran gympalärare också. Fast jag tror bollen träffade näsan och glasögonen bara hamnade på sned.

  Låter härligt med Spanien, ha så trevlig!

 5. Anna (Sthlm) Says:

  Å vad härligt ni kommer ha på er långa semester! Var det sex veckor ni skulle vara borta? Ni åker väl till ett ställe där det kanske finns ett Ikea i närheten alternativt en svensk affär så att ni kan köpa välling och gröt om det tar slut? Vad äter egentligen barn i utlandet egentligen?

  • tjata Says:

   Vi är borta 7,5 vecka totalt och det ska bli sköööönt! Vi kommer släpa med oss välling, vi vågar inte chansa =) Jag undrar också vad de äter men jag tror det finns något som liknar välling där nere men vem vågar ge det till en liten kinkig sak? =)

 6. petchie Says:

  Ha ha, det måste ha varit riktigt pinsamt att förstöra lärarens glasögon. INte kul alls kan jag förstå.
  Jag borde fråga min O som är spanjor vad spanska småbarn äter, ska se om jag kommer ihåg det ikväll men annars tycker jag att det låter som en säker plan att ta med välling. Förresten säljer de väl ändå inte välling på Ikea utomlands!?
  Ha en härlig Spaniensemester!! Vart ska ni?

  • tjata Says:

   Ja, gör gärna det! Jag tror det finns något som påminner om gröt som man kan göra tunnare som välling. Vi åker till Benidorm och hyr hus precis utanför denna gången. Där finns en fin strandpromenad och massor för barnen att göra (men det är ju ”turistigt”).

 7. Maya Says:

  Åhå, heter den Smuggler? Jag har provat den några gånger i Björkliden och Riksgränsen på After Ski’n, men visste inte vad den heter…(glömde snarare, kanske Minttu’s fel??) ;D

  *Kram*


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: