Fredagstema

mars 26, 2010

Då var det fredag igen och idag ska vi fundera över temat Förändring, allt enligt Saltistjejen som idag jobbar sin sista dag som ordförande. Tack för roliga teman!

Det är ju inte så svårt att skriva om förändring en sådan här dag då ”supervärmen” ska komma till Sverige. Det är skönt när man känner att det är vår i luften! Den 1 april börjar Lejonet & Björnen sälja mjukglass så då har vi lovat Elin en tripp dit. Så då har vi infört en ny rutin i våra liv, mjukglasspremiär! =)

Jag tror på att förändra sig. I och för sig har jag haft samma frisyr sedan jag var typ 12 år men jag tycker om att byta jobb ganska ofta och jag flyttar gärna lite då och då. Kanske beror det på att jag varken hittat rätt jobb eller bostad ännu men jag gillar när livet inte bara går i samma hjulspår. Dock är jag en rutinmänniska på andra plan. Jag städar exempelvis gärna på torsdagar så det är rent till helgen.

Annars är det väl årstiderna som står för den stora förändringen och jag gillar det! Hur härligt det än är med sommar så tycker jag att det är lite mysigt när hösten kommer och man kan tända ljus och sitta inne i soffan och mysa med gott samvete.

Sedan är ju faktiskt vinter också härlig så länge det är snö och inte bara regnar hela tiden. Hur trött man än är på snö nu så har vintern varit precis som en vinter ska vara i år tycker jag, kall och snöig. Nu känns det väldigt skönt att kunna välkomna våren och påsken! Vi har redan klätt vårt påskris med fjädrar och ägg och köpt hem lite påskliljor. Det är trevligt med allt det gula som lyser upp!

Det ska också bli skönt att få lägga undan overaller som börjar bli för små och vinterstövlar som är slitna för att ta fram de där nyinköpta och rena kläderna och skorna som ligger och väntar i garderoben.

Hoppas att ni alla får en skön helg fylld av vårkänslor!

Annonser

6 Responses to “Fredagstema”

 1. Maya Says:

  Ha en toppenfin helg!
  *Kram*

 2. Annika Says:

  Hey, godis går alltid som en röd tråd genom dina teman…Jag blir alltid extemt svenne-godissugen då jag kommer hit, Annika!!
  Gillar det.
  Årtiderna är härliga. OCH ja, ni har haft den perfekta vintern. Tänk om det kunde få vara så varje år. Det är ju depp med fem grader varmt, dimma och regn en hel vinter. Nej hellre då vargavinter varianten som de arit iår!!
  Ha en fin helg!!!
  Kram!!

 3. Anna (Sthlm) Says:

  Så de ska börja sälja mjukglass! Must try!

  Jag tror också på nytt jobb då och då och flytta vill jag också gärna göra då och då. Mest för att få inreda något nytt 🙂 Fast jag kan iofs tänka mig att om jag väl hittat ett bra hus eller lägenhet som kommer jag bo där relativt länge. Då får man förändra med nya prylar, tapeter eller sånt istället.

  Rutiner bryr jag mig inte så mycket om. Har ingen särskilt dag för saker. Men kan tänka mig att det är annorlunda när man har barn.

  Jag är också ett stort fan av ALLA årstider!

  Omväxling förnöjer!

 4. HeLena Says:

  Fint inlägg! Mjukglass är toppen!!

 5. Saltistjejen Says:

  Jag är lite sen att kommentera fredagstemana men bättre sent än aldrig…
  Tycker som du att förändring oftast är något positivt. Något vi alla behöver för att utvecklas i livet. För att växa. Sedan finns jälvklart förändringar som är jobbiga och svåra också, men vi växer även av dem.
  Hoppsa att våren kommit en bit till där hemma nu!
  Kram!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: