Fredagstema

november 27, 2009

Veckans tema är passande nog Advent, allt enligt Simone som är november månads värd. Advent betyder att vi äntligen får lite ljus! Det är mysigt att se alla lampor i fönstren och föreställa sig hur folk sitter i sina hus och lägenheter och myser under sina filtar. Säkert en illusion men ändå, haha! Advent betyder också att man måste gå ner i källaren för att hämta alla ljusstakar och då tänker man varje gång att man borde städa. Kanske en annan dag…

Advent betyder också att baka. Pepparkakor är ju ett måste. Inte för att de på något sätt blir godare än de man köper men för att det luktar så gott och naturligtvis måste man baka peppisar  när man har småbarn! Förra året blev det även lussebullar med ganska gott reultat så det kanske det blir i år också.

Advent betyder att det snart är dags för julmarknad. Den på Liseberg är min favorit men jag tycker den på Stortorget i Gamla Stan i Stockholm är mysig också. Tyvärr ska jag inte dit i år.

Advent betyder att det snart är dags för julgran. Vad är väl mysigare än att gå upp på morgonen och känna att det luktar jul! Förra året köpte jag strutar och fyllde med godis och satte i granen. Det blev en mysig och lite gammaldags känsla så där. Så får det bli i år igen!

Ha en riktigt go första advent!

7 Responses to “Fredagstema”


 1. Roligt att se vad advent betyder för dig. Julmarknad, jaaa, Liseberg ska jag klämma in i år.

 2. Annika Says:

  Visst är det en härlig tid nu!
  Har en känsla av att julmarkaden på Liseberg slår Stortorgets hundra ggr om.
  Varenda ggn vi firar jul i sverige går min syster och jag på den, och vi blir alltid lite besvikna…
  Tror att Skansens är mysig, men där var det så länge sen jag var där. Gröna Lund har ju också börjat med julmarknad (säkert inspirerat av Liseberg, vad annars?)
  Ni verkar ha en så mysig marknad där!
  Visst är det mysigt att gå och titta in hur folk har det, och inbilla sig att rena,rama idyllen råder innanför fönsterna 🙂
  Ha en fin helg!!!

 3. Nilla Says:

  Härliga tider! Vi ska baka pepparkakor i nästa vecka. Kul. Ha en fin helg.

 4. Annelie,Micke och Tim Says:

  MUMS vilka härliga strutar!! Men hur fixar du att låta dom va så välfyllda julen igenom? Jag skulle nog nalla varenda dag! 🙂
  I år ska vi äntligen ha riktig gran!! Få se hur det går med lilleman i gåstolen 🙂 Kan ju bli en riktig upplevelse…att se den dala…!

 5. Anna (Sthlm) Says:

  Har inte bakat pepparkakor på många år (däremot lussekatter) men tänker att när jag får barn så kommer jag definitivt göra det! Jag har faktiskt hängt upp godiskrokar eller vad man ska kalla det i julgranen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: