Vasakyrkan

april 27, 2009

Jag är definitivt den mest oreligösa personen i världen. Jag är stark motståndare till allt vad religion heter även om jag tycker det är intressant och jag kommer noga övervaka vad barnen lär sig på religonsundervisningen i skolan. Jag tycker man ska lära sig lite om vad alla världens religioner innebär och inte lära sig att kristendomen är den rätta bara för att den råkar vara vår. Jag tillåter att mina barn blir vad de vill och gör vad de vill inom lagens gränser för att vara lyckliga men jag skulle faktiskt sörja djupt om de blev religiösa. Hemsk jag är va?! Kanske kan det bero på att jag själv blev ivägtvingad till söndagsskolan när jag var liten. Jag börjar starkt misstänka att det var för att mina föräldrar ville kuckilura men den tanken har jag ingen lust att utveckla för mitt framtida psykiska välbefinnandes skull. Hur som helst så måste jag ändå säga att Vasakyrkan är väldigt vacker, i alla fall på utsidan, insidan kommer jag aldrig att se om jag inte blir bjuden på bröllop eller dop eller så.
0034

Annonser

8 Responses to “Vasakyrkan”

 1. maisoui Says:

  Jag har sjungit i kör där och den är lika vacker på insidan. Gör ett besök, vet ja!

 2. curieuxdenouveau Says:

  Du kan ju gå in där utan att gå på högmässa. Okey, du kanske inte behöver ta med dig picnic filt och grejer in, men bara slink in och kolla.

 3. tjata Says:

  Nej det vågar jag inte, tänk om de där religösa människorna tar mig! 🙂

 4. PGHO Says:

  Fy fan, till söndagsskolan med sticksiga gabardinbyxor medan kompisarna spelar landhockey på parkeringen. Det är bara min inneboende godhet som hindrat mig att utvecklas till praktiserande satanist även om jag utvecklat en mild form av Tourettes syndrom som yttrar sig i att jag måste väsa väldigt onda saker till alla misstänkt religiösa människor jag stöter på.

  Dålig, dålig barnuppfostran!

 5. Svägerskans svägerska Says:

  Jag visste att han inte kunde låta bli att kommentera det inlägget. Men tror ni verkligen att de ville kuckelura?!

  • tjata Says:

   En del hoppades säkert på det medan en del hoppades att vi skulle bli kristna små barn…Förmodligen fungerade inget av det särskilt bra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: